Tilbage til Alle begivenheder

Janne Fredens & Søren Rastogi

  • Koncertkapellet 51 Sankt Hans Gade Roskilde, , 4000 Denmark (kort)

Janne Fredens & Søren Rastogi

arr. Roskilde Musikforening

Koncertintro kl. 19.00
Koncert kl. 19:30

JANNE FREDENS – cello

SØREN RASTOGI – klaver

Nadia Boulanger – Trois pieces (1914)
(1887-1979)

Henriette Bosmans – Sonate for cello og klaver (1919)
(1895-1952)

Lotta Wännakoski – Foliage version for cello og klaver (2017-24) uropførelse
(f. 1970)

Dora Pejacevic – Sonate for cello og klaver (1913)
(1885 – 1923)

Optakt kl. 19.00 før koncerten:
Hør Janne Fredens og Søren Rastogi fortælle om aftenenens program.

“Cellisten Janne Fredens og pianisten Søren Rastogi har indspillet et album “Upheaval” med kvindelige komponister fra tiden omkring Første Verdenskrig. Helhjertet i det kønspolitiske sigte og suverænt i den musikalske fremførelse” Valdemar Lønsted Information 9.4.2024

Janne Fredens fortæller:
“Værkerne er af Nadia Boulanger: Trois pieces (1914), Henriette Bosmans: Sonate for cello og klaver (1919) og Dora Pejacevic: Sonate for cello og klaver (1913).
Disse værker er kun indspillet ganske få gange, og aldrig stillet overfor hinanden. Dette er meget me-ningsfuldt, det er musik af meget høj kvalitet som er alt for ukendt i musikhistorien, og desuden eksemplificerer de brydningstiden omkring 1. verdenskrig utroligt godt. De værker er skrevet indenfor en årrække på seks år i Frankrig, Holland og Kroatien; publikum får indblik i den spændende tid disse værker blev skrevet i, og hvordan det var at være kvindelig komponist på det tidspunkt.”
Disse bliver værker sat sammen med en uropførelse af den finske komponist Lotta Wännakoski

Hør Janne Fredens og Søren Rastogi:
Schumann: Adagio og allegro: https://www.youtube.com/watch?v=IIbqSbEmblc
Om deres indspilning “Upheaval”
https://www.youtube.com/watch?v=N4P4QJZRlnk

Læs om Lotta Wännakoski:
www.lottawennakoski.com

www.jannefredens.com

Janne Fredens er en anerkendt cellist i Danmark og har turneret over hele verden, herunder i Australien, Storbritannien, Japan, Tyskland, Norge, Sverige, Israel, Italien, Ungarn, Tjekkiet, Belgien og USA, inklusive Carnegie Hall, inviteret af Isaac Stern. Ud over hendes solistiske virke skiller Fredens sig ud som en dedike-ret kammermusikpartner og samarbejder med forskellige ensembler både nationalt og internationalt.
Hun er særligt anerkendt især for sit arbejde med Jalina Trio, som har modtaget betydelig international aner-kendelse. Klavertrioen har fået entusiastiske anmeldelser i prestigefyldte musikmagasiner som “The Strad” og “Fanfare” og har modtaget priser ved internationale kammermusikkonkurrencer i Osaka (Japan), Trapani (Italien) og Trondheim (Norge). Derudover har hun deltaget i adskillige radio- og tv-transmissioner, primært med Danmarks Radio og TV, samt på ABC Radio Australia, MRD Musiksommer og Yomiri Television Japan, både som solist og kammermusiker.

Som medlem af flere højt respekterede danske kammermusikensembler har hun været hyppig gæst i kon-certsale og festivaler. Hun har også medvirket på flere indspilninger, herunder tre udgivelser med Jalina Trio, som har modtaget kritikerros, herunder DR P2 prisen for bedste kammermusikudgivelse.

Janne Fredens har modtaget flere legater og hædersbevisninger, herunder fra Jacob Gades Legat, Kultur-ministeriet, Leonie Sonning Musikfond samt BG Fondens Kammermusikpris. Fredens er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, Musikakademiet i Prag og Edsberg Slot Kammermusikinstitution i Stockholm. Hendes lærer var anerkendte musikere som Tor-leif Thedeen, Frans Helmerson, Morten Zeuthen, Harro Ruijsenaars og Miroslav Petras.

Janne Fredens er solocellist i Randers Kammerorkester, hun har undervist på Det Jyske Musikkonservatori-um i Aarhus, og hun er grundlægger og leder af KammermusikCamp, et nationalt talentprojekt for unge klassiske musikere.

www.sorenrastogi.com

Søren Rastogi er en af de mest efterspurgte pianister i Danmark, uanset om det er som solist, akkompagna-tør eller kammermusikpartner. Han har optrådt med dirigenter som Christian Mandeál, Douglas Bostock, Chri-stian Kluxen, Benjamin Shwartz, Mathias Aeschbacher, Ed Spanjaard, Jayce Ogren, Peter Feranec og Thomas Søndergaard og behersker et repertoire, der spænder over Mozart, Schumann, Stravinsky, Bern-stein og Gershwin.

I 2023 opnåede Søren en betydelig milepæl, da han optrådte som solist i den første indspilning af Paul von Klenaus klaverkoncert med Singapore Symphony Orchestra under ledelse af Hans Graf. Denne præstation understreger hans interesse i at udforske og opføre mindre kendte musikværker.
Et bemærkelsesværdigt samarbejde for Søren Rastogi var med barytonen Johannes Weisser, hvilket resulte-rede i det vel modtagne album “Visiting Grieg”. Denne indspilning fik entusiastiske anmeldelser, herunder i Frankfurter Allgemeine Zeitung og titlen “Månedens CD” fra Classic FM. Han har desuden delt scenen med anerkendte kunstnere som Vilde Frang, Andreas Brantelid, Narek Hakhnazaryan, Sergei Dogadin og Ben-jamin Schmid. De har optrådt på store festivaler i Skandinavien, herunder Festspillene i Bergen, Stavanger Kammermusikfestival, Tivoli Sommer Festival og Hardanger Kammermusikfestival.

Rastogi studerede på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Tove Lønskov og Niklas Sivelöv og senere i Berlin på Hochschule der Künste hos Pascal Devoyon. Han dimitterede fra DKDM med de højeste karakterer og debuterede i 2005. Han har modtaget talrige priser og hædersbevisninger, herun-der Musikanmelderringens Kunstnerpris, den 5. Nordiske Pianokonkurrence og Mendelssohnkonkurrencen i Berlin. Rastogi er lektor i klaver ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og er en dybt engageret klaverunderviser, der har afholdt mesterklasser i hele Skandinavien, USA og Kina.

Janne Fredens og Søren Rastogi er gift og har tre børn og har et langvarigt kunstnerisk samarbejde. De var prisvindere i DR’s Kammermusikkonkurrence og har været kunstneriske ledere af Odsherreds Chamber Music Festival siden 2022, hvor de præsenterer internationale kunstnere i samarbejde med unge danske stortalen-ter. Her har de optrådt med kunstnere som Benjamin Schmid, Alexander Sitkovetsky, Andreas Brantelid og Ludvig Gudim. Parret er også aktivt engageret i at fremhæve kvindelige komponister. I 2022 fik Dora Pejačevićs klaverkvartet sin danske premiere ved Odsherreds Kammermusikfestival, og de var med til at ska-be den tværfaglige forestilling “Clara, Indre Stemmer”, centreret omkring Clara Schumann, som er blevet op-ført over 30 gange i hele Danmark siden premieren på Hofteatret, København.

Forrige
Forrige
21. september

Unge spiller klassisk

Næste
Næste
1. november

Tidløs 2024